miércoles, 14 de abril de 2010

ANIVERSARIO DE LA II REPÚBLICA

Hoy celebramos el 79º Aniversario de la II República.

Viva La República!!!!!!

Aqui os dejo el manifiesto de la JSC del Vallès Occidental.









Des de la Joventut Socialista del Vallès Occidental, volem aprofitar avui 14 d’Abril, 79è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola, per recordar i reivindicar els valors republicans, especialment en moments com els que estem vivint, on la desafecció i el passotisme sacsegen la nostra societat.

I és que creiem, que no podem permetre’ns obviar, ni oblidar, que una llarga dictadura de 40 anys, s’encarregà d’enfosquir el període de la nostre història, que probablement, ha tingut més intenció de protegir els drets i llibertats individuals i socials dels ciutadans, de forma articulada.

Va ser amb l’aprovació de la Constitució de 1931, quan s’incorporaren i reafirmaren com a elements essencials de l’ordenament jurídic estatal, el principi d’igualtat dels espanyols enfront la llei, el sufragi universal, també femení, o el principi de la laïcitat, advocant per l’eliminació de la religió de la vida política. També, s’aprovà en aquesta Carta Magna, el principi d’elecció i mobilitat de tots els càrrecs públics, inclòs el Cap de L’Estat i es reconegué el matrimoni civil i el divorci. Però sobretot, de la mà de la Segona República, vingué la ratificació de la residència del poder de fer lleis al mateix poble, a través d’un òrgan unicameral que va rebre el nom de Corts o Congrés dels Diputats, on aquests, eren nomenats en Eleccions Generals per tots els ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera va ser com per fi, vam puguer parlar de la població espanyola, com a lliure i sobirana.

Els joves socialistes també volem aprofitar la ben entesa d’aquesta celebració, per condemnar el cop d’Estat Feixista que privà als espanyols d’escollir el seu esdevenir, així com tampoc volem deixar de manifestar el nostre desacord amb les últimes actuacions del poder judicial que està impedint que es duguin a terme les investigacions oportunes sobre els genocidis comesos i fins el moment impunes, pel bàndol insurgent que sortí victoriós de la Guerra Civil espanyola.

D’altre banda, tampoc volem perdre l’oportunitat, de reivindicar el nostre model d’Estat, en la que tots i totes puguem conviure en igualtat d’oportunitats. Model, curiosament proper al que un dia el poble va decidir, tot just abans de ser privat de les seves llibertats. Model, que no és altre que el d’una República Federal.

Vallès Occidental, 14 d’Abril del 2010

3 comentarios:

María Narro dijo...

pero fue un sueño, Paqui, una utopía... así no se hacen las cosas.
las bases de la república son genuinas, pero nunca se cumplieron.

Pasé meses estudiando y documentándome sobre la guerra civil para poder escribir mi última novela, y si antes era APOLITICA ahora lo soy más.

no hubo ni buenos ni malos, todos fueron animales y la República se equivocó porque fue una utopía. Aunque notemos más cerca las barbaridades que se cometieron en los 40 años de dictadura.

por ejemplo, ahora lo de Garzón no tiene nombre, que se le aplauda cuando investiga a Chile, Argentina, pero se armó el belén si investiga la dictadura española. No lo entiendo, no lo puedo entender.

ayer leía que es inadmisible que se tapen las barbaridades que cometió Franco, y lo es.

pero yo me pregunto ¿qué hace Carrillo todavía vestido de paisano? ¿por qué Carrillo se escuda en que AZAÑA está muerto? (me refiero a Paracuellos y las checas republicanas)

Azaña no fue transparente y Garzón investiga lo que quiere.

me fui del tema ;)
un beso.

Cantares dijo...

Es una pena, no entiendo el catalàn.
Los crìmenes que comenten los gobiernos son màs graves porque teniendo todos los elementos para hacer las cosas bien,eligen el asesinato,la tortura,la desapariciòn.
A esos crìmenes se los llama de lesa humanidad y ocurren y ocurrieron en todo el planeta.
Besos

Cantares dijo...

Paqui, lo leì con un traductor.
Te dejo un enlace, algo que me recordaste. Besos

http://www.youtube.com/watch?v=JneufsU2m6Y