viernes, 23 de abril de 2010

miércoles, 14 de abril de 2010

ANIVERSARIO DE LA II REPÚBLICA

Hoy celebramos el 79º Aniversario de la II República.

Viva La República!!!!!!

Aqui os dejo el manifiesto de la JSC del Vallès Occidental.









Des de la Joventut Socialista del Vallès Occidental, volem aprofitar avui 14 d’Abril, 79è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola, per recordar i reivindicar els valors republicans, especialment en moments com els que estem vivint, on la desafecció i el passotisme sacsegen la nostra societat.

I és que creiem, que no podem permetre’ns obviar, ni oblidar, que una llarga dictadura de 40 anys, s’encarregà d’enfosquir el període de la nostre història, que probablement, ha tingut més intenció de protegir els drets i llibertats individuals i socials dels ciutadans, de forma articulada.

Va ser amb l’aprovació de la Constitució de 1931, quan s’incorporaren i reafirmaren com a elements essencials de l’ordenament jurídic estatal, el principi d’igualtat dels espanyols enfront la llei, el sufragi universal, també femení, o el principi de la laïcitat, advocant per l’eliminació de la religió de la vida política. També, s’aprovà en aquesta Carta Magna, el principi d’elecció i mobilitat de tots els càrrecs públics, inclòs el Cap de L’Estat i es reconegué el matrimoni civil i el divorci. Però sobretot, de la mà de la Segona República, vingué la ratificació de la residència del poder de fer lleis al mateix poble, a través d’un òrgan unicameral que va rebre el nom de Corts o Congrés dels Diputats, on aquests, eren nomenats en Eleccions Generals per tots els ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera va ser com per fi, vam puguer parlar de la població espanyola, com a lliure i sobirana.

Els joves socialistes també volem aprofitar la ben entesa d’aquesta celebració, per condemnar el cop d’Estat Feixista que privà als espanyols d’escollir el seu esdevenir, així com tampoc volem deixar de manifestar el nostre desacord amb les últimes actuacions del poder judicial que està impedint que es duguin a terme les investigacions oportunes sobre els genocidis comesos i fins el moment impunes, pel bàndol insurgent que sortí victoriós de la Guerra Civil espanyola.

D’altre banda, tampoc volem perdre l’oportunitat, de reivindicar el nostre model d’Estat, en la que tots i totes puguem conviure en igualtat d’oportunitats. Model, curiosament proper al que un dia el poble va decidir, tot just abans de ser privat de les seves llibertats. Model, que no és altre que el d’una República Federal.

Vallès Occidental, 14 d’Abril del 2010

jueves, 8 de abril de 2010

CESIONES REACCIONARIAS


Hoy hemos sabido que van a juzgar al juez Baltasar Garzón por haber investigado las desapariciones Franquistas.

Me pregunto qué clase de justicia tenemos, cuando aceptan a trámite una querella interpuesta por La Falange y Manos Limpias, cuyas ambas ideologías son próximas o sencillamente son de ultra derecha.

Tampoco podemos olvidar que los miembros de La Falange fueron en el momento de victoria franquista, los que iban pueblo por pueblo, casa por casa, sacando de cada una de ellas a cualquier republicano que la habitase, para ser llevados después, a las cunetas y ser asesinados vilmente. Ellos mismos, al parecer no lo consideraron suficiente, sino que en un ejercicio total de cinismo, han interpuesto esta querella, contra las acciones emprendidas por el magistrado, que tenían la finalidad de hallar los cuerpos de tantas vidas sesgadas, a manos en muchos casos de activistas de dichas organizaciones.

martes, 6 de abril de 2010

MANIFEST DE LA JSC DEL VALLÈS OCCIDENTAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA SALUT



Amb motiu del Dia Internacional de la Salut, des de la
JSC Vallès Occidental, volem aprofitar aquesta celebració
per reivindicar el dret del jovent a gaudir d’una
vida saludable.

Si interpretem el concepte de la salut com l’estat de
complert benestar físic, mental, social i amb harmonia
amb el medi ambient, i no només amb l’absència
d’infeccions o malalties, l’entendrem doncs, com a
requisit ineludible perquè qualsevol persona pugui
portar a terme lliurament el seu projecte de vida.

Ja des de temps de l’antiga Grècia, Plató, remarcava
que la bona educació és la que estava orientada cap a
la millora de la ment juntament amb el cos, reconeixent
d’alguna manera que la salut corporal condueix
a un bon estat mental, i la salut mental al bon
estat corporal. Afirmació, que continuaren mantenint
els romans amb el seu “Mens sana in corpore sano”.

La salut per tant, comporta l’assoliment de l’estat del
benestar emocional i psicològic en el qual un individu
pot utilitzar les seves capacitats cognitives i emocionals,
funcionar en societat i resoldre les demandes
ordinàries de la vida diària.

És per això, que creiem que tots ens hem de prendre
molt seriosament els nostres hàbits de vida. Des de la
JSC advoquem doncs per un jovent que mantingui
una nutrició equilibrada, eviti el consum de substàncies
perjudicials per l’organisme, com el tabac,
l’alcohol i altres estimulants, tingui dret al descans,
així com gaudeixi d’una vida sexual segura.

Perquè només amb salut física i mental tindrem
la possibilitat d’actuar amb total llibertat.
Vallès Occidental, 7 d’Abril del 2010






sábado, 3 de abril de 2010

NO CON MI DINERO



Me parece algo inaudito que en el año en que vivimos, después de 35 años de haber zanjado una dictadura, la cual estuvo bendecida por la iglesia católica, sigamos igual en muchos temas.


Temas tales como que en una televisión pública que pagamos todos nosotros con nuestros impuestos, nos bombardeen con ritos religiosos, no solo la misa que suelen televisar cada domingo, sino que durante estos días de Semana Santa es un no parar de emitir programas religiosos, cargándose, como en los mejores tiempos del dictador la programación habitual.


No con mi dinero.